Leer uw hond begrijpen
 

Puppycursus

Voor baasjes die meer willen dan alleen je pup commando's aanleren. Hier leer je de hondentaal begrijpen om een goede band op te bouwen én alles om jouw kleine pup te laten wennen in onze maatschappij. Want, als de rang- en roedelorde (opvoeding) niet duidelijk is, wordt het trainen een stuk lastiger. Socialiseren is daarbij ook erg belangrijk. De pup kennis laten maken met de omgeving en bepaalde situaties. Uiteindelijk neem je een hond om plezier aan te beleven en we leren de commando's dan ook spelenderwijs aan. Het versterkt de band en houd je hond scherp bij de training. Verder werken we met onze stem en houding. 


Deze cursus is bedoeld voor pups vanaf 8 weken tot een leeftijd van 6 maanden. 

Meld u hier aan!


Ik ben een voorstander van trainen in kleine groepen van max. 4 personen. Zo kan ik meer persoonlijke aandacht en begeleiding geven en is er tóch de afleiding van andere honden waarop we kunnen inspelen.


De volgende onderdelen komen aan bod:

Aandachtsoefening (meelopen met een lus in de lijn)

Zit
Af
Blijf
Hier komen

Volgen

Spelen en 'Los' commando


Maar ook aan zelfbeheersing (impulstraining) van de pup gaan we werken. Honden zijn van nature nogal impulsief en dat is niet altijd even prettig of veilig. Denk aan opspringen bij het passeren van voorbijgangers. In de keuken valt iets van het aanrecht en hij is er sneller bij dan jij. Je hond stuift zomaar op de verkeerde hond af. Of hij springt gelijk bij het openen van de portier de auto uit langs een drukke weg. Er zijn nog tal van situaties te bedenken waarbij het handig zou zijn dat je hond soms een beetje geduld heeft.


Voerbaktraining komt ook aan bod en is erg belangrijk om langere tijd te doen bij je hond. Vaak eten pups uit een nest uit één voerbak en moeten ze soms letterlijk vechten voor hun eten. Alhoewel ze (wanneer nodig) worden bijgevoerd is de overlevingsdrang groot en kunnen ze dit gedrag verder ontwikkelen bij u thuis wat voerbaknijd tot gevolg kan hebben en tot gevaarlijke situaties kan leiden.


Ook is het goed om de aandacht te vestigen op het betasten van de hond, zodat dit later geen problemen geeft bij het borstelen, nagels knippen, teken verwijderen, een check bij de dierenarts etc.. Dus ook vreemden moeten de hond kunnen benaderen.


6 lessen voor €99,-